Odhadovaná účasť na voľbách orgánov PSK stúpla minimálne

26.11.2005 Prešov

Prešov 26. novembra (TASR) - Na približne 15 percent odhaduje podpredseda volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja Milan Sidor účasť na voľbách orgán...
Prešov 26. novembra (TASR) - Na približne 15 percent odhaduje podpredseda volebnej komisie Prešovského samosprávneho kraja Milan Sidor účasť na voľbách orgánov PSK. Podľa poznatkov komisie nestúpol výraznejšie vo večerných hodinách záujem o regionálne voľby v 989 okrskoch na území kraja.

Okolo 14ej hodiny bol odhad komisie o voličskej účasti asi 10 percent.
Voľby naďalej prebiehajú bez väčších problémov a závažnejších sťažností kandidujúcich subjektov.
Sidor povedal, že v komisii odhadujú podpísanie zápisnice o výsledkoch volieb na približne 4. hodinu ráno v nedeľu 27. novembra. Ani necelé dve hodiny pred zatvorením volebných miestností odhad účasti v okrese Kežmarok nebol príliš optimistický. Na základe osobných poznatkov členov obvodnej komisie z jednotlivých okrskov sa účasť pohybuje okolo 10 až 13 percent.
V okrese sa o päť poslaneckých postov uchádza 37 kandidátov. Väčší posun voličskej účasti zaznamenali oproti predpoludniu v okrese Stará Ľubovňa, kde doposiaľ odvolilo podľa odhadov 13 až 16 percent zapísaných voličov.
Podľa predsedníčky obvodnej komisie Ľudmily Stašákovej viac voličov prišlo popoludní, keď nastal odmäk. \"Zatiaľ nám našťastie nemrzne, takže dúfame, že regionálne voľby dokončíme bez problémov, \" konštatovala predsedníčka.
V okrese sa o štyri poslanecké posty uchádza 27 kandidátov.
V oboch spomínaných okresoch si voliči vyberajú predsedu Prešovského samosprávneho kraja spomedzi 8 uchádzačov.
 

Vyberte región

mark